Шофьор опита да пренесе през границата 45 000 евро, скрити в тенджера

Шофьор опита да пренесе през границата 45 000 евро, скрити в тенджера

стоп кадър

A A+ A++ A

Все по-изобретателни стават шофьорите, които искат да пренесат недекларирани пари през границата. На ГКПП „Капитан Андреево” водач опита да изнесе пачки с пари, скрити в… тенджера. Случаят е от преди няколко дни. Турски шофьор е заявил, че няма нищо за деклариране, но при претърсване митничарите са открили долап с хранителни запаси и тенджера, в която вместо супа, е имало - евро банкноти, на обща стойност 45 хиляди евро.

„И преди е намирана контрабандна стока, включително и наркотични вещества, в тенджери и долапи на товарни автомобили, но никога досега валута. Обикновено за парите се използваха сложни тайници, които са специално изградени, или бяха откривани по телата на водачите”. Това заяви началникът на митническия пункт Георги Господинов, цитиран от NOVA.

По думите му тирът е пътувал от Нидерландия за Турция. „Вероятно шофьорът е разчитал, че ще се проверят таблото и кухините, но не е очаквал, че долапът, в който се съхраняват хранителните продукти - ще бъде проверен толкова щателно”, допълни той.

#пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници