Везенков игра силно, но Кингс падна тежко от Клипърс

Везенков игра силно, но Кингс падна тежко от Клипърс
A A+ A++ A

Българският национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс загубиха с 99:119 при гостуването си на съседите от Лос Анджелис Клипърс. Така Кингс сложиха край на серията си от две поредни победи, докато тимът от Лос Анджелис записа пети последователен успех.

Срещата започна лошо за „кралете“, които загубиха първата четвърт с осем точки разлика, а във втората добавиха още 14 към пасива си.

Домакините спечелиха и третата част, този пък със седем точки разлика и увеличиха аванса си на 29 точки. Сакраменто успя да съкрати изоставането си, спечелвайки последния период с 29:20.

Това е втора загуба на „кралете“ в двата мача срещу Клипърс от началото на сезона. На 30 ноември Везенков и съотборниците му претърпяха поражение със 117:131 като гост на тима от Лос Анджелис.

28-годишният роден баскетболист започна мача като резерва и се появи в игра в началото на втората четвърт. Той се представи изключително силно през последната част и в крайна сметка завърши като четвъртия най-резултатен играч на „кралете“ в мача.

Везенков взе участие в точно 20 минути, в които се отличи с девет точки, три борби, три асистенции и един пресечен пас. Преди началото на заключителния период Сашо имаше само две точки в актива си.

Най-резултатен за Сакраменто в мача беше Кийгън Мъри, завършил двубоя със 17 точки. Домантас Сабонис традиционно приключи с дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби. Диарън Фокс приключи с 14 точки.

Кауай Леонард се отличи с 31 точки за успеха на Клипърс. Джеймс Хардън и Норман Пауъл добавиха по 15, а Терънс Ман наниза 10 точки.

Следващият мач на Александър Везенков и Сакраменто Кингс е в петък (15 декември) срещу Оклахома Сити Тъндър от 5:00 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБА

Бостън Селтикс – Кливланд Кавалиърс 120:113
Далас Маверикс – Лос Анджелис Лейкърс 127:125
Чикаго Булс – Денвър Нъгетс 106:114
Финикс Сънс – Голдън Стейт Уориърс 119:116
Лос Анджелис Клипърс – Сакраменто Кингс 119:99

#НБА #Александър Везенков #Везенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници