Денков за сблъсъците в парламента: Тези неща са неприемливи и не трябва да се случват

Денков за сблъсъците в парламента: Тези неща са неприемливи и не трябва да се случват

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Премиерът Николай Денков с позиция за сблъсъците в Народното събрание. По думите му подобни ситуации са неприемливи и не трябва да се случват. Той призова да се мисли за личния пример.

„Тези неща се виждат по телевизията и хората си казват „Щом те правят така, защо аз да действам по друг начин”. Този, който пречи – пречи. Този, който се опитва да свърши работа, се опитва да свърши работа”, добави той.

След като парламентът, въпреки напрежението, прие да отпадне таксата за транзит на руски газ, министър-председателят смята, че е премахнато „препятствието Унгария”. „Ако се окаже, че след това има допълнително някакви условия, това ще означава, че е само претекст. Мисля, че няма да има такива проблеми”, е позицията му.

Относно приетите без дебати бюджети на НЗОК и ДОО, Денков поясни, че всичко внесено е сравнително добре обмислено и затова няма притеснение. „Липсата на дебат пречи и на народните представители, и на хората, които се интересуват”, поясни премиерът.

Според министър-председателя е важно да бъдат взети правилните решения за промяна в Конституцията. „Те се подготвят от месеци. Това, което в момента е подготвено за решение, в огромна степен съответства на всички препоръки. Затова не се притеснявам особено”, каза още той.

Позицията му е, че Паметникът на Съветската армия се използва за повод да се изпълнят други политически желания – да се пречи на Конституцията и на работата на Народното събрание.


#акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници