Украса за празничната трапеза с Коледна звезда

Украса за празничната трапеза с Коледна звезда
A A+ A++ A

Независимо дали става дума за кафе по време на празниците, вечеря на свещи или коледна вечеря, освен добрата храна, грижливо украсената маса е част от успешното събитие: В края на краищата, ние ядем първо с очите си. Поинсетиите са фантастични декорации на масата със своите страхотни прицветници. Експертите от Stars for Europe (SfE) представят съвети и идеи за украса на масата с поинсетии.

Разкошна декорация за маса в червено, златисто и бронз

Поинсетиите в блестящи контрасти са звездите на шоуто в тази разкошна декорация за маса в нюанси на червено, златисто и бронзово. Както като саксийни растения в стилна купа в центъра на масата, така и като рязани цветя в домашно изработени от ябълки поставки за цветя на всяко място, поинсетиите придават блясък на тази празнична маса. Свежа зимна боровинка (Ilex verticillata) и изкуствени есенни листа добавят красиви акценти в блестящата купа между яркочервените прицветници на поинсетията.

Идея „Направи си сам“ с поинсетия и свещници
Домашните поставки за цветя и свещници с поинсетии са естествена декорация на масата, която се изработва бързо и лесно и може да се ползва по различни начини.

Необходими са ви: мини поинсетии, златист брокат, лепило, глазирани ябълки, конусовидни свещи, свещници с шипове, епруветки, мъх, златна занаятчийска тел, белачка за зеленчуци, портокали, декоративна червена панделка и игли.

Ето как да ги изработите:
За поставката за поинсетия направете дупка при дръжката на ябълката с белачката за зеленчуци, след което разнесете малко лепило около дупката. Покрийте лепилото с брокат и изтръскайте излишното количество. Накрая поставете епруветка в дупката, напълнете я с вода и поставете в нея изрязан цвят от поинсетия.

За да изработите свещника с коледна звезда, внимателно извадете мини поинсетията от саксията, увийте кореновото кълбо с мъх и го закрепете със занаятчийска тел. Съвет: Полейте растението предварително, за да е влажно кореновото кълбо. Накрая поставете в топките мъх свещниците с шипове.

Омотайте червена панделка около портокалите, завържете панделка в горната част и я закрепете към долната страна на плода с помощта на щифт. Накрая подредете на масата домашните поставки за поинсетии и свещниците, заедно с украсените портокали и още глазирани ябълки.

Декорация с отрязани розови поинсетии

Розови отрязани поинсетии, златни вази и чаши, блестящи коледни украшения, свещи и коледни лампички придават празничен блясък, романтична атмосфера и носталгия на тази великолепна коледна трапеза. Листата от зимна боровинка (Ilex verticillata) и евкалипт допълват отрязаните поинсетии. Върху чиниите са аранжирани шишарки и още отрязани стъбла в епруветки за цветя, пълни с вода.

Елегантна декорация за маса с кремави поинсетии
Тъмните, топли нюанси на зеленото действат успокояващо и създават атмосфера на покой. В тези елегантни декорации за маса те контрастират прекрасно с кремаво белите поинсетии. Подарете на гостите си бляскаво посрещане, като поставите нарязани поинсетии в чиниите им. Съвет: За да избегнете замърсяване, увийте краищата на стъблата със зелена флорална лента или ги поставете в епруветки за цветя, пълни с вода.

Украса в скандинавски стил
В този елегантен скандинавски дизайн кремавите поинсетии са комбинирани в артистични аранжировки с клонки от зимна боровинка, шушулки от евкалипт, антуриум и протея.

Поинсетиите като отрязани цветя
Като отрязани цветя поинсетиие се отличават с огромните си цветове и дълъг живот във вазата. Отрязаните стъбла на поинсетията могат да се запазят свежи за около две седмици в съд, пълен с чиста вода или напоена пяна за цветя. Веднага след отрязването потопете отрязаните краища в гореща вода (около 60 °C) за няколко секунди и след това веднага в студена вода. В примера вляво отрязана поинсетия е поставена в топка за елха с отстранено капаче и напълнена с вода. След това тя се поставя в купа. Табелка с името показва на гостите кой къде е предвидено да седне на празничната трапеза.

#коледна украса #коледната украса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници