МВнР работи с партньори за освобождаването на корабите "Галакси лийдър“ и „Руен“

МВнР работи с партньори за освобождаването на корабите "Галакси лийдър“ и „Руен“

МВнР 

A A+ A++ A

Министерството на външните работи (МВнР) работи съвместно с партньори и държави, които имат техни граждани на борда на корабите „Галакси лийдър“ и „Руен“, за освобождаването на плавателните съдове и екипажите им. Това съобщиха от ведомството, предаде БТА.

Българските моряци на корабите „Галакси Лийдър“ и „Руен“ са в добро здравословно състояние. Помощник – капитанът на кораба „Руен“, който бе ранен е получил, необходимата болнична помощ в Оман и е напът за България.

Относно кораба „Верила“, посолството ни в Дъблин е поискало още вчера информация от ирландските власти по случая. Към момента официална информация няма, тъй като протичат оперативни действия, съобщават още от МВнР.

Агенцията припомня, че товарният кораб „Галакси лийдър“ с българи на борда бе пленен от йеменските бунтовници хуси в Червено море в края на ноември.

Плаващ под малтийски флаг кораб, който е българска собственост – „Руен“, е бил взет на абордаж след инцидент в Арабско море край бреговете на остров Сокотра в Йемен миналата седмица.

#МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници