Освободена от "Хамас" заложничка: Преживях Холокост

Освободена от "Хамас" заложничка: Преживях Холокост
A A+ A++ A

„Преживях Холокост“ – така 21-годишната Мия Шем от френско-израелски произход коментира времето, което е прекарала като заложник на „Хамас“.

Шем беше една от първите задържани от групировката, за която стана ясно, че е жива. Докато се намира от другата страна на Ивицата Газа, „Хамас“ публикува видеоклип с нея, в който момичето моли за помощ. Това беше първото видео със заложник, пуснато от групировката.

Младата жена е отвлечена по време на фестивала за електронна музика „Нова“, който се провеждаше в близост до Ивицата Газа. Шем е държана в плен на „Хамас“ в продължение на 54 дни и сега разказва, след което е освободена. Сега жената разказва за първи път какво се е случило.

„За мен беше важно да дам интервю, но след време, за да мога да помисля. Да помисля за хората, които живеят в Газа, кои са те и през какво преминах аз“, казва тя.

„Преминах през Холокост. Всеки човек там е терорист“, казва Мия Шем.

„Това са цели семейства, които са под контрола на „Хамас“. В един момент осъзнах, че съм заложник във фамилен дом на терорист. Започнах да си задавам въпроси – защо тук има толкова много деца? Защо има и жена тук?“, спомня си Мия.

Казва, че изпитвала постоянен страх.

„Бях затворена в тъмна стая. Забраняваха ми да говоря, не позволено на никой да ме вижда, да знае къде съм. Бях скрита. Имаше терорист, който 24/7 ме наблюдаваше – изнасилваше ме с очите си“, споделя младата жена.

Това, че тя е била заложник в семейната къща на терориста е обтегнало отношенията с жена му. „Тя мразеше фактът, че ние сме в една стая. Поради което ме мъчеше – носеше на него храна, но на мен не. Не ядях по два-три дни“, казва Шем, цитирана от bTV.

Споделя, че единственото нещо, което я е спасило от изнасилване е фактът, че жената на терориста и децата му били в съседната стая.

„Не можах да спя в продължение на 54 дни. Най-много по час всеки ден. Как може да заспиш спокойно докато те гледа терорист?“, казва жената.

Нападението на „Хамас“ от 7 октомври е най-смъртоносното в 75-годишната история на Израел. При него бяха убити 1200 души, а други 240 бяха взети за заложници. В резултат на това Израел поде масирана военна операция в Ивицата газа. До момента са загинали 21 000 палестинци, а 2,3 милиона души бяха принудени да се евакуират.

#"Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници