Калин Стоянов: Доказахме, че България може да охранява не само своите граници, но и на Европа

Калин Стоянов: Доказахме, че България може да охранява не само своите граници, но и на Европа

Стоп кадър/Флагман

A A+ A++ A

България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа. Това казва в свое обръщение вътрешният министър Калин Стоянов, след като вчера стана ясно, че от 30 март влизаме по въздух и суша в Шенген.

Ето и цялата позиция:

Днес заслужено можем да се поздравим за потвърденото късно снощи решение на Съвета на ЕС да бъдем част от Шенгенското пространство по въздух и море от м. март 2024 г.

Министерството на вътрешните работи вложи много усилия, за да може проведените през 2022 и 2023 г три мисии за установяване на фактите да приключат успешно. Доказахме, че България може да охранява не само своите граници, но и тези на обединена Европа. Изключително добрата интензивна и екипна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, както и доброто взаимодействие с министър-председателя Николай Денков доведе до този положителен резултат.

Винаги съм споделял убеждението, че когато успеем да превърнем трудностите в необходими предизвикателства крайният резултат ще носи удовлетворение. Искам да благодаря на българските гранични полицаи, на военнослужещите от БА, на служителите от ГДЖСОБТ и Националната полиция, които в голяма степен изнесоха тази битка и на моя екип в министерството на вътрешните работи, на служителите от Дирекция "Миграция" и ДЕСМС за неуморния труд, който полагат и най-вече за отдадеността на националната кауза да сме част от Шенгенското пространство. Вярвам, че заедно ще продължим да сме по-силни и по-единни в бъдещите си действия, за да продължим със същото темпо към следващата важна стъпка - премахване на проверките и по вътрешните сухопътни граници.


#Калин Стоянов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници