Скандалът трещи! Мощен гняв срещу "Спортист на годината"

Скандалът трещи! Мощен гняв срещу "Спортист на годината"
A A+ A++ A

Българските състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви станаха поредните спортисти, които не бяха доволни от класирането в анкетата за "Спортист на годината" в България за 2023 г.

Сестри Стоеви се наредиха на 23-то място с 22 точки, като написаха, че "Може би пиарът на някои спортисти е по-важен от реалността и оценяването по резултати".

Габриела и Стефани спечелиха титлата от Европейски игри в Полша в края на юли и началото на август.

Боксьорът ни Тервел Пулев също коментира класацията. В социалните мрежи той написа: "Респект към всички останали, но... за мен този човек е Номер 1 за 2023 година", като добави видео със световния рекорд на Карлос Насар.

Преди тях недоволството си от класирането в социалните мрежи изрази и плувецът Антъни Иванов. А междувременно в публикацията му се появи и коментар на майката на Насар - Поля, казвайки, че синът ѝ ще бъде първи в подреждането, ако се състезава под друг флаг.

"Мицин, наистина страхотен, уважение и респект към момчето и към кариерата му, но Карлос Насар също има рекорди, само че при МЪЖЕТЕ - 2 купи за best lifter тази година, първата на Европейското първенство в Армения я спечели, като победи по точки най-силния мъж на планетата Лаша Талахадзе, и освен това стана пръв с двубой, който никой не можа да надмине в още три категории след неговата. Може би ако се съгласи да вдига за друга държава, тогава ще го направят "Спортист на годината" в България, защото цял свят говори, че е феномен", пише още Поля, предаде България Он Еър.

#спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници