Голяма промяна при тегленията от банкомат

Голяма промяна при тегленията от банкомат
A A+ A++ A

Банките започнаха да вдигат таксите. Точно преди Нова година три кредитни институции въведоха промени в тарифите си, които не подминават и платежната сметка за основни операции.

Една от най-големите банки повиши таксата за внасяне на пари в брой, като минималната скача от 85 ст. на 2,45 лева.

В друга по-малка кредитна институция също поскъпва внасянето и тегленето на пари от такава сметка. Трета пък вдигна таксата за самото откриване на такъв продукт, предаде Телеграф и Пловдив 24.

Регламентира се и броят на безплатните услуги, които той може да ползва, тъй като практиката на банките сега е различна. Съгласно текстовете например потребителят ще има право всеки месец на до три безплатни тегления на пари в брой от банкомат или ПОС терминал на обслужващата банка.

Измененията в закона бяха предложени, след като стана ясно, че написаните "на коляно“ текстове за въвеждане на безплатната сметка при гласуването на бюджет 2023 дават доста неясна и непълна рамка за функционирането на този продукт.

Безплатната сметка за получаване единствено на пенсии, заплати, помощи и стипендии е разновидност на въведената още през 2016 г. по линия на евродиректива платежна сметка за основни операции, чиято цел бе уязвими групи да получат достъп до банкови услуги.

#банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници