Българският бизнес зове за бойкот на австрийските стоки

Българският бизнес зове за бойкот на австрийските стоки
A A+ A++ A

Българският бизнес призова за бойкот на австрийските стоки и услуги в отговор на позицията на Австрия по членството на България в Шенгенската зона.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев настоя и обществото да реагира:

"Като избягва да пазарува и потребява стоки и услуги, произведени от австрийски компании, съответно подобри контрола на австрийския транзит през страната, така че да не пострадат български компании"

Външният министър Мария Габриел междувременно заяви, че мястото на България е в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

"Защото България ще е в Шенген, Шенгенското пространство ще е по-силно и по-ефикасно. Защото България ще бъде част от еврозоната, ще бъдем част от сърцевината на вземане на решенията и ще продължим да правим още по-силна една от най-силните валути в света. И защото в ОИСР имаме стандарти, които дават гаранция и за инвеститорите, и за нашите граждани…Нашето място е в Шенген, в еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие", каза Габриел на среща за представяне на приоритетите на Белгийското председателство на Съвета на ЕС.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза в Търговище, че било грешка да се бойкотира австрийския бизнес.

„Австрийският бизнес у нас работи активно за приемането ни в шенгенското пространство“, припомни той.

„Бих препоръчал на нашите организации незабавно да направят една кръгла маса и да поканят целия австрийски бизнес в България. И заедно да се обърнат към канцлера на Австрия, към тяхното политическо ръководство, че това е в ущърб и на двете държави“, обясни Борисов.

#бизнес #Австрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници