Представяме туризма си на 3 изложения през януари

Представяме туризма си на 3 изложения през януари
A A+ A++ A

Министерството на туризма ще представи туризма на България на 3 международни изложения до края на януари 2024 г., пише TravelNews.

Първото изложение е CMT, което ще се проведе от 13 до 21 януари 2024 г. в Щутгарт, Германия. CMT – Щутгарт е една от най-големите борси за масова публика в света. Интересът от страна на изложителите също е огромен. През 2023 г. участие в него са взели над 1600 организации от 100 държави, като изложението е посетено от над 265 хил. души в рамките на 9 дни. Рекламният щанд на страната ни в изложението ще бъде с площ от 40 кв. м., а към момента участие в него са потвърдили туроператорите „Албена“ АД, „Съни Травел“ ЕООД и Община Варна, казаха от Министерството на туризма.

Следва международната туристичека борса Matka в Хелзинки, Финландия, която ще се проведе от 18 до 21 януари 2024 г. Matka e най-голямото международно изложение зa туризъм, пътешествия и вaĸaнции зa Ceвepнa Eвpoпa. В него участват повече oт 800 туроператори, туристически дестинации и организации от над 70 държави, които пpeдлaгaт международни и вътрешни дестинации зa пoчивĸa. Πo вpeмe нa четирите дни, в които се провежда събитието, щандовете се посещават от над 70 000 посетители. През 2024 г. българският информационен щанд ще бъде с площ от 40 кв. м., а участие на него са потвърдили туроператорът „Бояна – МГ“ ЕООД и Община Варна.

От 24 до 28 януари 2024 г. Министерство на туризма ще вземе участие в едно от най-големите туристически изложения в света – международно туристическо изложение FITUR 2024 в Мадрид, Испания. По време на него ще бъдат организирани и винени презентации, като акцентът ще е върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд ще могат да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите ще бъде представен с качествено, типично за тероара вино, обясниха от министерството.

Участие на българския национален щанд ще вземат рекорден брой фирми – 16.

#туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници