МВнР осъжда разлепването на некролози на Хитлер на фасадата на Софийската синагога

МВнР осъжда разлепването на некролози на Хитлер на фасадата на Софийската синагога

интернет

A A+ A++ A

Министерството на външните работи осъжда инцидента с антисемитски характер, чийто обект е била Софийската синагога, съобщиха от ведомството.

Поругаването на централния молитвен дом на българските евреи чрез разлепването на материали възхваляващи националсоциалистическата идеология е напълно неприемливо. Подобни провокации са в противоречие с традициите и ценностите на българското общество, доказани дори и в най-трудните исторически моменти и увреждат международния образ на страната ни.

Уверени сме, че извършителите на този акт ще бъдат установени и подведени под отговорност, допълват от министерството.

Припомняме, че Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена от Организацията на евреите в България „Шалом“ и Централния израилтянски духовен съвет, за разлепени некролози на Адолф Хитлер на фасадата на Софийската синагога, съобщиха от прокуратурата.

От организацията посочват, че това се е случило през съботния ден и е извършено от маскирани лица. По случая е възложена проверка на столичната полиция, в хода на която следва да се издирят извършителите, да се установи има ли свидетели и видеозаписи.

#МВнР #говорител на МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници