Радев се притесни за задържаните ни кораби в Червено море и привика службите

Радев се притесни за задържаните ни кораби в Червено море и привика службите
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев е провел среща с ръководителите на службите за сигурност, на която са били обсъдени ситуацията в региона на Червено море след въздушните удари на САЩ и Великобритания срещу хутите, както и състоянието на българските моряци на задържаните кораби в региона. Това става ясно от съобщение на прессекретариата на държавния глава.

На срещата при президента са участвали ръководителите на Държавна агенция "Разузнаване" Антоан Гечев, на ДАНС - Пламен Тончев, и на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев.

С тях държавният глава е обсъдил актуалната среда за сигурност в региона на Червено море.

По време на срещата ръководителите на службите за сигурност са направили оценка за възможните рискове за ескалация на напрежението в региона.

Обсъдени са били и въпроси, свързани с развитието на ситуацията с българите, които са част от екипажите на отвлечените в края на миналата година кораби "Галакси лидер" и "Руен".

На "Дондуков" 2 е била обсъдена и ситуацията по линия на сигурността в Близкия изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране сигурността на българските граждани в региона, става ясно от съобщението на прессекретариата на държавния глава.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници