Политици и известните окупираха “Тредс”: Кой вече е в най-новата социална мрежа? (СНИМКИ)

Политици и известните окупираха “Тредс”: Кой вече е в най-новата социална мрежа? (СНИМКИ)

THREADS-LOGO

A A+ A++ A

След фейсбук, инстаграм и телеграм “Тредс” (от англ. Threads) e най-новата социална мрежа, нашумяла през последните месеци. Отново идея на Марк Зукърбърг и управлявана от технологичния гигант “Мета”, “Тредс” бързо набра милиони потребители като настоящия президент на САЩ Джо Байдън, бившия - Барак Обама, актрисата с български корени Нина Добрев, Дженифър Лопез и Леонардо ди Каприо. Позната у нас още като “Тръц”, мрежата е оприличавана на българския туитър. Може би затова привлече вниманието на хиляди български звезди.

Цитиридис споделя основно шеги в “Тредс”
Цитиридис споделя основно шеги в “Тредс”. Снимка: бТВ

Да изразяват свободно мислите си, да правят реклама на себе си или продукта, който продават, да канят на театрални постановки, да качват снимки от предавания или просто да се шегуват, в платформата се регистрираха актьорите Михаил Билалов, Александър Кадиев, Мария Бакалова, Лилия Маравиля, Башар Рахал, писателят и депутат Любен Дилов-син, Маги и Джуди Халваджиян, Цвета Стратиева-Флора, Ники Кънчев, Максим Бехар, певецът Васил Петров и много други.

Най-вече забавен тон поддържа бившият тв водещ Николаос Цитиридис

“Хороскопът на Алена току-що ми каза да внимавам на работното място. Смисъл?!?”, написа иронично той в “Тредс”, след като предаването му бе свалено от ефир. “Не забравяйте, че по времето на ретрограден Меркурий е забранено да си тъп” и “Дядо Коледа, може ли по Револют?” са само част от многото постове на водещия.

Министърът на правосъдието Атанас Славов е далеч по-сериозен и публикува в “Тредс” снимки, на които се вижда как поставя държавния печат върху приетите от 49-ото Народно събрание изменения в конституцията. Под поста повечето от коментарите подкрепят взетото решение от депутатите. Само един от тях изразява недоволство чрез меме (забавна или иронизираща картинка - б.а).

Министърът на правосъдието Атанас Славов публикува в “Тредс” как поставя държавния печат върху приетите от 49-ото Народно събрание изменения в конституцията.
Министър Атанас Славов показа в “Тредс” промените в конституцията. Снимка: Тредс

Божидар Божанов използва акаунта си, за да публикува статии, свързани с киберсигурност и софтуерно инженерство. В последната си публикация бившият министър на електронното управление честити 7 години от създаването на партия “Да, България”.

Докато стените в мрежата на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, актрисите Искра Донова и Неда Спасова, журналистите Анна Ангелова, Константин Вълков и Ники Кънчев стоят все още празни, при други е точно обратното.

В “Тредс” футболната легенда Димитър Бербатов публикува свои мисли, свързани предимно с футбола.

Там качи и кадър от участието си в сериала “Под прикритие” и отбеляза Михаил Билалов, който също е сред най-активните в платформата.

Билалов ползва мрежата, за да прикани последователите си на своите представления. Снимка: Тредс


Билалов ползва мрежата, за да прикани последователите си на своите представления, но и да изрази възхищението си от победата на Григор Димитров, както и да предупреди, че има направен фалшив профил, от който жените получават покани за срещи от негово име. Освен по-сериозни теми, като влизането на България в Шенген, актьорът често се шегува с последователите си. Оказа се, че късметът му от баницата е косъм. “Твърде много жени ми писаха, че не съм им под елхата. Помнете, в този занаят е ключово да знаеш кога и къде да се появиш... и кога да останеш в сянка. Това отделя мъжете от аматьорите”, написа в профила си Билалов.

Ваня Щерева също е активна в “Тредс”. Писателката залага главно на поезия, шеговити и саркастични статуси. “Ако стана шеф на Държавния резерв, какво да ви взема?” или “Оттеглям се в покоите си зад балдахина да дремна за час-два. Кат' се върна, да сте поумнели”, но изписано на латиница, постна наскоро Щерева.

Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници. Сниман на фона на елха, той пожела на последователите си в социалната мрежа весели празници и да бъдат здрави. За новата година Божков качи кратко клипче, на което е облечен с тениска с надпис Never Lose (от англ. “Никога не губя”). “2024 - играта продължава. Бъдете здрави”, написа в поста си бизнесменът. Васил Божков може да се похвали с цели 6782 последователи. Акаунт в “Тредс” има и снаха му - Ива Софиянска, която наскоро роди третото си дете от сина на Божков - Антон. Засега тя не е публикувала нищо.

Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници.
Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници.

Освен за шеги и безцелно изразяване на мисли, у нас публичните личности, а и почти всеки с бизнес, използва “Тредс” за реклама на своя продукт. Маги Халваджиян представя автобиографията си и марката вино, което прави. Брат му - Джуди Халваджиян, все още пази мълчание и акаунтът му стои празен. Това обаче не е пречка нито за него, нито за останалите известни лица да умножават броя на последователите си. Дори и без нито една публикация това се случва благодарение на славата, която вече ги е изпреварила.

Валери Божинов също се присъедини

към мрежата. В профила си футболистът споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие.

Валери Божинов споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие.
Валери Божинов споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие.

Постовете на журналиста Светослав Иванов не са много по-различни от тези в инстаграм профила му. Водещият на “120 минути” публикува клип на него и семейството му от Италия, където отпразнува Новата 2024-а, както и снимки и откъси от предаването си.

Последният пост на Дони гласи: “Гошо се събуди и си каза: “И днес ще обиждам известни”. После обиди няколко човека и отиде пак да си легне в кочината спокоен, че и утре ще има кого да цапа с част от завивката си”. Единствената публикация в “Тредс” на Башар Рахал е, за да честити Коледа на последователите си. “Най-тъпото нещо е да се опитваш да си отрежеш с лявата ръка ноктите на дясната. Весела Коледа!”, написа актьорът.

Източник: 24 часа

#Тредс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници