Станислав Балабанов: Оставка, неможачи

Станислав Балабанов: Оставка, неможачи

БТА

A A+ A++ A

В българската политическа система цари абсолютно лицемерие, каза Станислав Балабанов в декларация от името на „Има такъв народ“ (ИТН) от парламентарната трибуна. Ето там на първия ред - понеже сега го няма, но обикновено стои, емблематичният пример за политическо лицемерие и той се казва Христо Иванов, заяви той. По думите му това не е определение или обида, това е абсолютен факт.

Балабанов посочи изявление на Христо Иванов („Продължаваме промяната-Демократична България“) отпреди три години пред сайта OFFNews, в което Иванов заявява, че не само няма да управляват заедно с Борисов и ГЕРБ, а им предстои дълга борба, борба не за власт, а за съдбата на нашата демокрация и за сърцето на българската държавност.

„Някой мислят, че сме толкова тъпи да направим коалиция с ГЕРБ, ние не просто бомбардираме Борисов с гръмки прилагателни и го плашим с героични пози, ние предприемаме конкретни институционални действия срещу него и корупционната база на неговото управление. Нашата цел не е просто да го свалим от поста, а да направим невъзможно връщането му във властта“, цитира Балабанов думи на Иванов.

Наистина Христо Иванов прие конкретни институционални мерки срещу Бойко Борисов, направи го коалиционен партньор, а ГЕРБ сега имат министри в сегашното правителство, коментира депутатът от ИТН. Мога да кажа, че дори надмина себе си и направи и ДПС коалиционен партньор, а човекът в списъка „Магнитски“ г-н Делян Пеевски - свой съратник, гуру, началник и конституционен партньор, заяви Балабанов.

Тъжното, според него, е, че на тази база в страната ежедневно се случват вредни и опасни антибългарски политики. Той попита как е възможно, докато двама български моряци са похитени от хутите, министърът на отбраната Тагарев да излиза в национален ефир и да заявява, че България е готова да се включи в бойната операция в Червено море, а министър-председателят Денков да прави изявления в национален ефир, за които външно министерство да обяснява на роднините на българските моряци, че се е изказал неподготвен и е казал неверни неща.

Балабанов завърши декларацията с думите: „Оставка, неможачи“, като уточни, че използва цитат на Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС). Той отбеляза, че номинацията на Атанасова за съдия в Конституционния съд е издигната лично и от въпросния Христо Иванов, като отбеляза, че преди три години в пост във Фейсбук Иванов е коментирал, че Десислава Атанасова да е председател на конституционна комисия, е естествено продължение на фарса „ГЕРБ пише нова конституция“.

#Балабанов #Станислав Балабанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници