Бебетата на жени, склонни към страх и депресия, плачат повече

Бебетата на жени, склонни към страх и депресия, плачат повече
A A+ A++ A

Жени, които са имали епизод на страхова невроза преди бременността, могат да родят бебе, което плаче необичайно много. Това показват резултатите от проучване, включващо 286 жени в Германия, проследени от началото на бременността до 16 месеца след раждането. Като „необичайно много плач“ при бебе се има предвид неуспокояващ се плач по 3 часа на ден през 3 дни от седмицата в продължение на поне 3 седмици.

Подобен плач при децата се приема за признак на развитие на заболяване през ранна детска възраст или по-късно през детството.

Докато досега се предполагаше, че най-важна роля за психологическите проблеми при детето са проблеми при майката (страх и депресия) през последните месеци на бременността, то резултатите от изследването показват нещата от различна гледна точка.

Незначителен е броят на бременните, които били „тревожни“, страхово напрегнати или с депресивни състояния през бременността и съобщават след раждането за проблеми с плача при децата си. Докато 13% от жените, които имали подобни проблеми още преди бременността, съобщават за неутешим и продължителен плач. Резултатите бяха представени на 25-ия конгрес по невропсихофармакология.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници