Това са кварталите с най-скъпи и най-евтини къщи в София

Това са кварталите с най-скъпи и най-евтини къщи в София

canva

A A+ A++ A

Основният пазар на имоти в столицата традиционно е формиран от продажбите на двустайни и тристайни апартаменти, но къщите също държат висок интерес. На пазара през 2023 година се забелязваше повече разум и не се търсеше покупка “на всяка цена" за разлика от предходната 2022 г., в която купувачите, притеснени от ръста на инфлацията и ежедневното покачване на цените на имотите, искаха да влязат в сделка възможно най-бързо.

Цените на къщите за квадратен метър държат по-високи цени в сравнение с тези на апартаментите в повечето квартали. Ако сте се ориентирали към подобен тип имот в София трябва да обърнете внимание и на това, че наличност на къщи има само в определени квартали. Според данни на Unique Estates, цитирани от bTV, най-високите цени се държат в квартал "Лозенец“ – средно 4 053 евро за кв.м.

Традиционно високи цени се поддържат и от останалите квартали в централната част на столицата: Изгрев – 3 350 евро за кв.м, Център – 2 847 евро за кв.м, Изток – 2 776 кв.м. Останалите квартали, които държат цени над 2000 евро за кв.м са Витоша – 2 806 евро за кв.м, Малинова долина – 2 332 евро за кв.м.

Цените за къщите в по-крайните квартали са съвсем малко по-ниски и варират между 1 000 и 2 000 евро за кв.метър:

- Кладница – 1958 евро за кв.м

- Камбаните – 1 825 евро за кв.м

- Драгалевци - 1 730 евро за кв.м

- Горна Баня – 1 375 евро за кв.м

- Бояна – 1 289 евро за кв.м

- Панчарево – 918 евро за кв.м

- Симеоново – 660 евро за кв.м

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници