АБВ: Тодор Тагарев е заминал за САЩ неканен

АБВ: Тодор Тагарев е заминал за САЩ неканен

ЛЕВИЦАТА!

A A+ A++ A

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е заминал за визитата си в САЩ в средата на януари без покана от там. Това сочи отговор до АБВ от подопечното му ведомство. Това разкри пред медиите в Плевен председателят на партията Румен Петков.

От отговора също става ясно, че военният министър е приет на унизително ниско ниво, от обикновени чиновници. От позицията на жалък натрапник, отишъл в САЩ като гост без покана, Тагарев подлага на унижение българската държава, коментира Румен Петков.

Въпросите към Министерството на отбраната бяха провокирани от изявление на военния министър от парламентарната трибуна, че бил поканен зад лично от ген. Остин. От отговора на Министерството на отбраната става ясно също, че Тагарев в Щатите е „провел разговори на високо ниво и е обсъдил предоставянето на военна помощ на Украйна“ – визита с цел инструктаж какво точно да даде, коментира Петков.

В заявление по ЗДОИ АБВ изисква копие от поканата на министъра на отбраната на САЩ ген. Лойд Остин към българския му колега, информация за проведените срещи на Тагарев там, включително и за имената на длъжностните лица, с които се е срещнал, за поетите от българската държава ангажименти към САЩ от името на Тагарев.

#АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници