Убийцата Габриела Славова била активен екоактивист

Убийцата Габриела Славова била активен екоактивист
A A+ A++ A

"Габриела Славова е активен екопазител и ековдъхновител. Любовта към природата, изследователският дух, нестихващият ентусиазъм към екопромяна и екомениджмънт образованието са стабилните основи, върху които се крепи активната дейност на пазител и приятел на природното наследство на Земята. Нейният пример е ценен за българската природа и устойчивото бъдеще, защото мотивира младите да познават, опазват и ценят природата."

Това е част от прочувствена характеристика, дадена на сайта на българо-швейцарската фондация "Биоразнообразие" за обвинената заедно с майка си за убийството на съпруга си Пейо Пеев Габриела, пише "ЕкоНовини".

Швейцарско-българската фондация „Биоразнообразие“ е член на коалицията „За да остане природа в България“. Тя е сред най-големите жалбоподателите срещу инфраструктурните проекти в България, особено в областта на изграждане на магистрали.

Нейният най-изявен активист - Петко Цветков, е бивш съпредседател на партията „Зелено движение“, част от коалицията „Демократична България“. Сега съпредседател на „Зелено движение“ е Тома Белев, а преди него беше и Борислав Сандов.

Цветков е един от хората, заедно с Андрей Ковачев, Петко Ковачев, Тома Белев и Борислав Сандов(всички работили и работят по един или друг начин с фондация „Биоразнообразие), които от над две десетилетия се опитват да провалят довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле и лобират за тунел – проект, зад който стои швейцарска компания.

Фондация „Биоразнообразие“ е и от най-яростните противници за изграждане на втора кабина в Банско, както и на пилона на Рожен. Подавали са жалби срещу десетки държавни, общински и частни проекти. Основното финансиране фондацията идва от чужди спонсори и дарители.

Интересно е, че миналата година фондацията награждава Габриела Славова, описана като "същинско олицетворение на буден активист за природата":

"Макар ангажираното ежедневие и безбройните дейности, които реализира самоинициативно или като част от екипа на община Бургас, тя впечатлява с осъзнати и смислени каузи в посока популяризиране и опазване на околната среда и нейните обитатели", се казва още в хвалебственото описание, посветено на младата еколожка, която в момента е в ареста, обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев.

#Габриела Славова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници