Славчо Велков: ОПГ е действала срещу Мартин Божанов. Става въпрос за отърваване от свидетел

Славчо Велков: ОПГ е действала срещу Мартин Божанов. Става въпрос за отърваване от свидетел

Euronews Bulgaria

A A+ A++ A

"Очевидно в случая с Мартин Божанов - Нотариуса става въпрос за организирана престъпна група, защото сам човек непрофесионалист не може да извърши така нещата. Тук става въпрос за отърваване от свидетел". Това заяви в ефира на "Добро утро, Европа" експертът по сигурност Славчо Велков по повод убийството на Божанов преди няколко дни в столичен квартал.

Според Велков той "е имал достатъчно връзки с магистрати и с политическата власт. Бил е и собственик на клуб от затворен характер, който е бил с карти и режим на допуск, и там са влизали магистрати".

"Случаят явно, че не е приключен. Касае се в технически план за едно изключително дръзко убийство с показен характер и то от грамотен извършител. И то пред неговото семейство. От Горна Баня по Горнобанския път и Околовръстното шосе до Калотина с бърз автомобил е 40-45 минути, така че извършителят може отдавна да не е тук вече", посочи Велков.

Той коментира и темата с руската инвазия в Украйна. "Русия няма да отстъпи това което е завоювала в Украйна. Вероятно войната няма да приключи през тази година. Ако президента Зеленски бъде склонен от САЩ да води преговори с Русия, има потенциал този конфликт да се превърне в най-мащабния в света, който е замразен", смята експертът.


#Славчо Велков #Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници