Явор Божанков стрелна по Борисов след искането за нов вот в София

Явор Божанков стрелна по Борисов след искането за нов вот в София
A A+ A++ A

Депутатът Явор Божанков във Фесйбук след призива на Бойко Борисов за нов вот в София, защото изборът на Васил Терзиев бил "купен":

Това е недопустимо.

Ясно е кой спечели изборите за районни кметове, за градски кмет и най-много места в Столична община.

Губил съм мажоритарен избор. Макар и за малка община. Принципите са валидни за всички. И аз и избирателите ни се чувствахме прецакани. С основание. На главите ни беше Делта Гард, медии и държавни структури. Буквално ни размазаха. Въпреки това, още в нощта на изборите отидох в щаба на победителя и му пожелах да бъде добър стопанин на града ни. Стиснах му ръката и излязох.

4 години по-късно това управление на града си отиде с гръм и трясък. Така спечелена власт никога не устоява и винаги свършва зле.

Случаят с изборите в София е близък до този каубойски сюжет. Но наобратно. ГЕРБ, ДПС, ИТН, БСП и Възраждане активно участваха в отмяната на машинния вот. Въпреки, че изцяло машинния вот се доказа като безпроблемен и сигурен. Представителите в ЦИК на тези сили буквално опраскаха машинното гласуване и направиха машините обикновени принтери.

Няма да коментирам кой и как е спечелил ромския вот в махалите. Нито как се стопи разлика от 11 процента в екзитполовете. Със сигурност не беше за Васил Терзиев.

Ще напомня само едно. Тези хора направиха изборните правила точно такива, каквито си искат те. И загубиха по собствените си правила.

Върховна наглост е сега да се оплакват точно от това.

А отвъд наглостта е да тероризират столицата на България с всички граждани, които очакват решения и свършена работа. За да провалят Терзиев и подкрепящите го ПП/ДБ.

Тези хора са способни да работят срещу интересите на гражданите, способни са дори да не работят изобщо. Стига на друг да му бъде гадно.

Абсолютна мерзост е след всичките си свинщини да загубиш но да не признаеш това а да внушаваш, че друг е виновен.

Това в демокрациите делегитимира институцииите и ги води към разруха. Ражда омраза, мнителност и непоносимост в обществото. Защото всички имат последователи и носят отговорност за посланията си към тях.

Но както с машините, така и сегашния опит да се подмени изборния резултат ще доведе единствено до обратната реакция. Най-прогресивната част от обществото няма да проспи преврат и несправедливост от подобен мащаб в сърцето на европейска България.

Понякога за да спечелиш трябва да загубиш. Да си дадеш сметка защо не си успял. Къде си грешил. Да работиш дълго за да си върнеш доверието и да се заредиш с огромно търпение. Не с месеци а с години.

Това не разбират. За това продължават да грешат. Така нито ще съсипят някого, нито ще спечелят доверие.

Просто ще загубят още време на всички.

#Явор Божанков #Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници