Плугчиева: Вместо да ходи в Щатите, Асен Василев трябваше да е тук, за да понесе финансова отговорност

Плугчиева: Вместо да ходи в Щатите, Асен Василев трябваше да е тук, за да понесе финансова отговорност

БНТ

A A+ A++ A

Вместо Асен Василев да ходи в Щатите той трябваше да е тук по време на разговорите със земеделците, защото единият от проблемите е финансов. Това каза пред БНТ Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по европейските фондове.

Според нея Василев трябва да понесе финансова отговорност. Редно е по темата външна политика и външно министерство да се говори сериозно, и изобщо за управлението на държавата, особено в условия на тежки кризи, в които се намираме, коментира още Плугчиева.

"Никак не споделям този повърхностен подход, който прилагат днешните политици, точно по темата за бъдещ външен министър. Пазарлъкът, който тече е изключително грозно, обидно и недопустимо. Външно министерство не е международен отдел на която и да е партия, за да иска някой, както сподели премиера, че това ще му даде възможност", каза Плугчиева.

По думите ѝ, МВнР е една сериозна институция, която трябва да провежда външната ни политика, която се създава в парламента и в Министерския съвет.

"Госпожа Габриел безспорно има своите контакти и опит като евродепутат, като комисар и съответно, ако има хора с експертен опит и по външна политика и по секторни политики, те са съответно в ГЕРБ - това са фактите. Това, че г-н Борисов и ГЕРБ подариха на "Продължаваме Промяната" съответно управлението преди 6-7 месеца, ето ни е берем плодовете от всичко това", подчерта Меглена Плугчиева.

Според нея, няма нищо страшно да се отиде на нови избори. Ако това ще продължава с една некоалиционна сглобка или управление, то е по-добре да се отиде на избори. С този ротационен принцип, това правителство работи почти като служебно.


#Меглена Плугчиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници