Сняг затрупа това вълшебно място у нас! (СНИМКИ, ВИДЕО)

Сняг затрупа това вълшебно място у нас! (СНИМКИ, ВИДЕО)

ФБ/Боян Даскалов/Меteo Bulgaria

A A+ A++ A

Снегът затрупа едно много красиво място в страната.

Изключително красиви кадри от тази сутрин публикуваха в социалната мрежа Фейсбук от Meteo Bulgaria. Снимките са направени от Боян Даскалов и са направени в прекрасния Равногор.

Равногор се намира в планински район на 1319 метра надморска височина. Непосредствено над селото се издига връх Света Неделя. Изкачвайки стръмните му склонове, човек се чуди какво кара равногорци всяка година да изнасят на гръб догоре големия казан и живото агне за курбана. Но когато стигнете, напълно ги разбирате – гледката, която се открива е невероятна.

На запад като на длан се вижда селото и цялото равногорско плато, нашарено от картофените ниви и горския разсадник. На север е Тракийската низина, а на хоризонта се очертава Балканът. На изток и юг, докъдето поглед стига, се простира морето на Родопите.

Ясно се очертава дълбоко вкопаната долина на река Въча, отвъд нея е Чернатица с върховете Модър и Персенк. А който реши, че гледката не си струва, спокойно може да преяжда с боровинки под дебелата сянка на смърчовете. След параклиса "Св. Илия“ се намира параклисът Велювите ливади.

#сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници