Прокуратурата в Стара Загора ще обжалва връщането на делото „Дебора”

Прокуратурата в Стара Загора ще обжалва връщането на делото „Дебора”

БГНЕС

A A+ A++ A

Районната прокуратура в Стара Загора ще протестира решението на Пловдивския съд за връщането на делото "Дебора". Това съобщиха от държавното обвинение. Припомняме, че 18-годишното момиче беше жестоко нападнато и обезобразено, а обвиняем за случая е Георги Георгиев.

Причината да се прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма. Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, взета на 30 юли 2023 г. и непроменена до настоящия момент. Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото, касаещо едно от обвиненията, а именно това за заканите с убийство спрямо пострадалата.

По закон, по делото в съдебно заседание участват вносителите на обвинителния акт, а именно екипът от наблюдаващи прокурори от Районната прокуратура. След разглеждане на протеста Прокуратурата ще допълни обвинителния акт според указанията на съда и ще го внесе в Районния съд в Пловдив.

#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"