Депутатът от ПП-ДБ Кристина Петкова поиска оставката на шефа на ДАНС

Депутатът от ПП-ДБ Кристина Петкова поиска оставката на шефа на ДАНС

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Предстоящата ротация и казуса с Глеб Мишин коментира депутатът от "Продължаваме Промяната – Демократична България” Кристина Петкова в студиото на "Денят на живо" по NOVA NEWS.

За дейността на Мишин, свързан с данни за неправомерно предоставяне на българско гражданство, Петкова каза: "Това лице, което очаквахме да бъде арестувано, е напуснало страната съвсем необезпокоявано”. Депутатът допълни, че в най-активната си част схемата на Глеб Мишин е била по време на служебните кабинети.

Според нея "има пробив в националната сигурност през ДАНС”. Тя заяви, че председателят на Агенцията трябва да подаде оставка, въпреки че това нямало да реши проблема. "Тук идва ролята на временната комисия, която има за цел да осветли цялата схема и изобщо придобиването на българско гражданство”, поясни Петкова.

За предстоящата ротация депутатът от ПП-ДБ каза, че очакват Николай Денков и Мария Габриел да се разберат. Петкова счита, че ротация ще има и тя ще се случи безпроблемно, въпреки напрежението.

Народният представител заяви, че в момента ПП-ДБ обсъждат кандидатите за поста на здравен министър. По нейни думи Христо Хинков се е справил много добре с проблемите в системата на здравеопазването.

#Кристина Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници