Пеевски: Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато стане Конституцията

Пеевски: Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато стане Конституцията

ДПС

A A+ A++ A

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски с остри думи срещу лидера на "Демократична България" Христо Иванов. "Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Имаше добри разговори за Конституцията – как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга", каза Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България! Сега ще ми казва, че пак ще извади темата "ДПС". ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой. Всичко свърши", заключи Делян Пеевски пред журналисти.

Междувременно и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предложения меморандум на ПП-ДБ.

"В него пише, че кандидатури трябва да бъдат прозрачни и непартийни, експерти. Те изпратиха обаче Станислав Тодоров, депутат от ПП за шеф на КЕВР - ярка политическа фигура. Петър Петров изпратиха за заместник-шеф на ДАНС. Виждате ли колко непартийни, прозрачни, колко експертни”, каза той.

"Гюров пратиха в БНБ - ярка политическа фигура. По кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ", продължи да пита Борисов и добави: "Къде се произнесоха неправителствените организации. Чий глас чухме?".

"С една дума, със своите говорители, те пръскат в медийното пространство, че това са някакви борци за чистота. Всичките им действия досега показват обратното", подчерта Борисов.

Относно МС лидерът на ГЕРБ заяви, че са излъчили Мария Габриел, която е 15 години еврокомисар, а ПП-ДБ са излъчили Николай Денков, който е ярка политическа фигура.

"Андрей Цеков - ярка политическа фигура за министър на МРРБ, Асен Василев, който е лидер на ПП и ярка политическа фигура. Искате ли да ги карам под ред? Нито един от тези принципи за прозрачност и независимост не е спазен”, коментира Борисов, след което изрази потвърждение, че и ГЕРБ са "за" независими регулатори и неизлъчване на ярки политически фигури, както е записано в меморандума.

Той засегна и темата за негласуването от страна на ПП-ДБ в пленарна зала проект за стоежа на ядрената централа на "Уестингхаус".

"Разочаровам се от ПП-ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа. Гласуваха против, това не е добър знак”, допълни още Борисов.

#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници