Приложението Google Pay ще спре да работи, ето кога

Приложението Google Pay ще спре да работи, ето кога

Pixabay

A A+ A++ A

Google обяви спирането на приложението си Google Pay в САЩ, като самостоятелната версия на приложението ще бъде спряна до 4 юни 2024 г. На потребителите се препоръчва да преминат към Google Wallet като алтернатива.

Няколко функции, които понастоящем са налични в приложението Google Pay, няма да бъдат достъпни след премахването му, включително peer-to-peer плащания, достъп до оферти и сделки и управление на салдата в рамките на платформата. Приложението обаче ще продължи да бъде достъпно на други пазари.

Въпреки че Google Pay може да се похвали с глобална потребителска база, обхващаща над 180 държави, настолната му версия за ChromeOS, macOS и Windows PC ще продължи да функционира. На мобилни устройства Google Pay е интегрирана в екосистемата на Google Wallet, като за платформите Android и iOS са налични специални приложения.

Google Wallet служи като основна услуга за сигурно съхранение на платежни карти, транспортни пропуски, държавни документи за самоличност и шофьорски книжки. Забележително е, че използването на Wallet в САЩ значително надхвърля това на приложението Pay, като се използва пет пъти по-често. На потребителите се препоръчва да прехвърлят всички съществуващи салда в приложението Pay към свързана банкова сметка преди крайния срок 4 юни, пише факти.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници