Кунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени

Кунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени

стоп кадър

A A+ A++ A

Политическото напрежение в България и предстоящите избори за европарламент коментира първият български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Тя каза, че Европейската народна партия ще търси подкрепата на социалистите, което означава, че трябва да разпознае част от техния дневен ред, който е много противоположен на крайнодесните партии.

Кунева е на мнение, че новият бюджет едва ли ще бъде щедър към селскостопанските производители.

„Какво се случва с Плана за възстановяване, как развиваме конкурентоспособността си, къде отидоха средствата във фонда „Козлодуй“?“, запита Кунева. По нейни думи е грешно да се мисли, че това са едни подарени пари и няма нужда да следим за тях.

Гостът коментира и политическите кризи в България. „По-добре е да има правителство. Разбира се, когато няма обща посока и съгласие, опозицията трябва да има възможност да говори и критикува. Това създава необходимата тяга, за да може правителството да върви по-бързо. Заради опозицията няма да се отиде на избори. Това може да се случи, защото партньорите не могат да се разберат“, каза Кунева.

Тя призова за повече поддържане на общите цели, включително и от страна на опозиционните партии. Кунева смята, че липсва политическа култура в страната, но счита, че в България ще има коалиционни управления и занапред.

#Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници