ГЕРБ скочи на Петков, обвиниха го, че опитва да разцепи партията

ГЕРБ скочи на Петков, обвиниха го, че опитва да разцепи партията

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов - архив

A A+ A++ A

ГЕРБ разпространи позиция на кметовете на партията в страната, които осъдиха коментарите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който днес заяви, че част от кметовете на първата политическа сила в страната били му казали по време на срещи, че бюджетите на Асен Василев били по-добри от тези бившия финансов министър Владислав Горанов, тъй като "не желаели още от същото и редене на опашки".

"Някои кметове казаха, че по никакъв начин не искат да се връщат към старата система, защото тя означаваше ние да се редим на опашка, да правим мили очи, да се молим и да се надяваме, че ние ще бъде малкото избраници, които ще получат пари от бюджета", заяви по-рано днес Петков.

Цялата позиция на партията:

Ние, кметовете от ГЕРБ, остро възразяваме срещу днешните опити за внушения, които председателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков направи на националната конференция на "Демократична България".

Посредствените опити да се внесе разделение в най-голямата политическа партия в България и то часове преди началото за преговори за управлението на страната в следващите месеци е нелепо, недостойно и неетично.

В ГЕРБ няма лагери, групи, разделения. Има различни мнения, различни идеи, но политическите ни действия винаги са единни.

ГЕРБ е отбор, който винаги е устоявал на всички изпитания и предизвикателства, защото знаем, че само заедно сме силни. Бяхме заедно, когато ни гонеха, изчегъртваха и обвиняваха за всичко. Ще останем заедно и ще работим в интерес на хората и няма да позволим дневния ред в държавата да бъде подменен с дребни политически интриги и измислени обвинения. Защото така решиха избирателите на последните парламентарни избори. Освен това считаме за поредното политическо нахалство присвояването на правото да се говори еднолично от името на законно избрани кметове на общини в България!

Използваме случая да припомним, че приемането на бюджета за 2024 година, основното изискване на ГЕРБ, за да го подкрепи, беше в него да бъдат включени приоритетните проекти на всяка една община. Алармираме, че близо 3 месеца след приемането на държавната план-сметка, отпуснатото финансиране за проекти от страна на Министерство на финансите е нищожно, въпреки гръмките обещания от страна на финансовия министър.

Ето защо категорично настояваме да се спрат опитите за манипулации и неверни твърдения на гърба на кметовете от ГЕРБ и финансовия министър вместо да си проси несъстоятелни комплименти от съпредседателя си, незабавно да предприеме действия за изпълнение на Закона за държавния бюджет в оставащите дни до края на мандата му.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници