Вземете си чадър: Обявиха жълт код за валежи в 8 области на страната

Вземете си чадър: Обявиха жълт код за валежи в 8 области на страната

НИМХ

A A+ A++ A

Жълт код за значителни валежи от дъжд обяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в 8 области у нас. Предупреждението важи за следните области: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

НИМХ

Привечер в Северозападна България валежите ще спрат. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен. В източните райони ще продължи да духа до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на места - значителни по количество. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от дъжд, над около 1800 м - от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м - около нула.

В сряда в Дунавската равнина и източните райони ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1300 м - от сняг. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 9° и 14°.

В четвъртък облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници