Дъждът не ги спря: Стотици на нов протест срещу мигрантите в София

Дъждът не ги спря: Стотици на нов протест срещу мигрантите в София

НОВА

A A+ A++ A

Точно 48 часа след мащабния протест в центъра на София в неделната вечер, будни жители на столицата се организираха отново, за да кажат своето "не" на страха и пресните случаи на сблъсъци в центъра на столицата в които са замесени чужденци, предаде репортер на "Фокус".

Акцията беше организирана в социалните мрежи, а сборният пункт е паркингът на метростанция "Мизия" в кв. "Овча купел" в близост до центъра за настаняване на бежанци.

Зачестилите случаи на агресия между мигранти и българи в столицата изкараха на улицата над 500 души в столичния квартал "Овча купел" с искане за осигуряването на спокойствието в районите около бежанските центрове в столицата.

Единият от тях е на метри от една от най-големите метростанции в София - спирка "Мизия/НБУ" и в непосредствена близост до самия Нов български университет, където учат хиляди български, но и чуждестранни студенти. Инициативата е под наслов "Овча купел - без страх и насилие".

Исканията на организиралите се столичани около бежанския център във вторник вечер включват: да се засили полицейското присъствие около бежанския център, да се изгради система за видео наблюдение в района, както и да се започнат действия по преместване на самия център извън квартала.

#протест #"Овча купел" #.мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници