Със скок от 9-ия етаж на болница: Самоуби се овчарят, който избяга от 200 барети и полицаи край Сърница

Със скок от 9-ия етаж на болница: Самоуби се овчарят, който избяга от 200 барети и полицаи край Сърница
A A+ A++ A

Овчарят Бейсим Реджеп от село Сърница, който се прочу, след като през ноември 2021 г. успя да избяга от 200 полицаи, се е самоубил в пловдивска болница, съобщиха негови близки. По думите им Бейсим бил в лечебното заведение, като придружител на болен от селото и на 7 март, в 23 часа, скочил от тераса на 9-я етаж, като отворил вратата и се засилил. Те били уведомени за случилото се на следващия ден и все още не могат да повярват, че 57-годишният мъж е посегнал на живота си. Хората са притеснени, че вече 4 дни не им разрешават да приберат трупа и организират погребение.

На тел. 112 за инцидента е бил подаден сигнал в 23.30 часа. Образувано е досъдебно производство, а случаят е докладван на прокуратурата, която ще се произнесе дали има данни за престъпление след аутопсията. Едва след това тялото ще бъде предадено на близките.

Овчарят от Сърница се прочу през ноември 2021 г., след като стрелял със самоделна пушка при междусъседски скандал, продължавал с години и избягал в гората. Издирваха го 200 полицаи, жандармеристи и барети от СОБТ. В крайна сметка той бе заловен от свой колега овчар в Кърджалийско.

След случая хората в Сърница започнаха подписка в защита на Бейсим, когото описваха, като мълчалив и кротък. Той получи 2-годишна условна присъда с изпитателен срок от 4 г. от Районния съд в Кърджали за държане на незаконно оръжие. Съдът в Хасково определи 2.5 г. условно с 4.6 г. изпитателен срок за закана за убийство и притежаване на незаконно оръжие, след като обвинението в опит за убийство бе свалено.

#Бейсим Реджеп #самоуби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници