Скандал в ПП-ДБ заради кандидатурата на бъдещия здравен министър

Скандал в ПП-ДБ заради кандидатурата на бъдещия здравен министър

стопкадър NOVA

A A+ A++ A

Скандал между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за името на бъдещия министър на здравеопазването е избухнал по време на срещата на преговорните екипи в Народното събрание, съобщиха в петък bTV и "Епицентър".

По неофициална информация от ДБ са настояли за овакантения пост на проф. Христо Хинков да бъде предложена депутатката Катя Панева. Номинацията им обаче срещнала категоричния отказ на премиера в оставка Николай Денков, който пък от своя страна споменал като възможни опции имената на настоящите зам.-министри на здравеопазването Илко Гетов и Михаил Околийски.

Реакцията на министър-председателя ядосала Атанас Атанасов, който изтъкнал, че ДСБ държи на кандидатурата на Панева.

"Вие може да държите, но тя няма компетенции," отговорил Денков, което накарало Атанасов да напусне залата за преговори в Народното събрание.

В същото време от ГЕРБ вече настоявали освен премиерския пост да получат и този на министър на финансите, тъй като ПП-ДБ не се отказвали от искането си Тодор Тагарев да остане начело на военното ведомство. От партията на Борисов заявили, че останалите министерски кресла остават за ПП-ДБ.

След края на днешните преговори от ГЕРБ са отказали коментар, от ПП-ДБ лаконично са заявили, че разговорите вървят нормално, а според ДСБ - имало напрежение по определени точки, но всичко било преодолимо.

По-рано днес пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в понеделник или ще бъде изпълнен мандат, или ще се знае, че отиваме на избори. Няма да има никакви преговори извън понеделник, категоричен бе той. По думите му, ако Мария Габриел направи така, че да има кабинет, който да може да управлява, ще ѝ дадат 69 гласа. Ако не се разбере, още тогава ще се знае, че повече разговори няма да има до след изборите, допълни Борисов.

#скандал #ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници