Нови разкрития за убийството в Пловдив излязоха наяве

Нови разкрития за убийството в Пловдив излязоха наяве

стоп кадър

A A+ A++ A

"Ако може, да бъда пуснат извън ареста", бяха последните думи на обвинения в убийството на майка си Йордан Григоров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По-рано днес Окръжен съд Пловдив разгледа въпроса да бъде ли пуснат на свобода Григоров, или да бъде оставен за постоянно в ареста.

В залата бяха дадени повече подробности относно личността му. Оказа се, че Григоров е млад, висшист, неосъждан и работи като технически директор във фирма, обслужваща градския транспорт.

Представителят на прокуратурата представи на съда съдебномедицинска експертиза, свързана с младия мъж. Според прокурора въпреки ранния етап на производството, има достатъчно събрани доказателства, които предполагат, че Григоров е извършил убийството на майка си Тодорка Вакрилова на 14 март вечерта.

Той сподели и за разпитите на няколко свидетели, които излагат различни обстоятелства за живота на починалата и конкретизират данни за смъртта й.

Сред тях е и близка приятелка на починалата, която е разбрала лично от Григоров за кончината на майка му. Разясни се, че обвиняемият има психично заболяване, както и че е било проведено лечение.

Ден след убийството той е бил изпратен на преглед при психиатър, но за момента не е изготвена съдебнопсихиатрична експертиза поради липса на време.

Според обвинението деянието се е с висока степен на обществена опасност, а Григоров има потенциал да извърши друго престъпление с оглед механизма на извършеното такова.

Защитата на Григоров бе лаконична и допълни, че за момента това са само косвени доказателства и помоли съда да му бъде наложена по-лека мярка.

В крайна сметка съда потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража". Уточнено бе, че наказанието, което Григоров би получил, е в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

Смъртта на Ваклинова е настъпила следствие на притискания по шията и гръдния кош. На тези места са били открити зачервявания и синини.

Решението на Окръжен съд Пловдив не е окончателно и подлежи на протест в рамките на три дни пред Апелативен съд.

Припомняме, че случаят е от 14 март 2024 г., когато около 20,00 ч., на тел. 112, е бил подаден сигнал, че в Пловдив, на терасата в апартамент, е била намерена починала 54-годишна жена. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като при първоначалния оглед не са открити следи от насилие.

По-късно е била извършена тройна съдебно медицинска експертиза, според чието заключение починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания. При последвалите действия по разследването е установено, че Йордан Григоров, син на пострадалата жена, е извършил убийството.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници