Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван

стоп кадър

A A+ A++ A

Втори ден продължава гладната стачка на сливенския свещеник отец Иван срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия.

Според него в църквата има разделение между богатите свещеници и обикновените свещеници, а решенията се вземат в интерес на богатите.

Той отново призова митрополитите или част от тях да дойдат в Сливен, за да си простят греховете и заедно да търсят решение на създадената ситуация.

По-рано отец Иван нарече Светия синод организирана престъпна група, а църквата изпразнена от съдържание.

Пред сградата на Сливенска митрополия върви и подписка за и против избора на епископ Йеротей на изборът му да бъде признат за легитимен.

Напрежението в Сливенска епархия възникна, след касирането на изборите за митрополит през февруари, при който с 26 гласа "за", свещеници и миряни класираха епископ Йеротей пред епископ Михаил, който спечели 22 гласа. Заради жалби с обвинение за сговор между делегатите Светия синод касира изборите.

"Управлението е в разрез с църквата, тя има право да изяви своето мнение. Вярата не е само етикет, тя е и живот. Има разкол в църквата, надявам се на реформа ", коментира в "Денят започва" отец Иван.

#гладна стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници