Румяна Бъчварова: С хода си ГЕРБ избегна да носи вина за предсрочни избори

Румяна Бъчварова: С хода си ГЕРБ избегна да носи вина за предсрочни избори

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Предложението на Мария Габриел за проектокабинет "оневинява" партията на Бойко Борисов, ако се стигне до избори. "Продължаваме България - Демократична България" ще бъдат виновни, ако утре не гласуват предложените министри. Този коментар на прави пред Би Ти Ви бившият кадър на ГЕРБ Румяна Бъчварова, участвала преди години в преговори за съставяне на кабинет през 2014 г.. Тя е социолог по професия, бивш посланик на България в Израел и се е оттеглила от политиката.

"Моето тълкуване е, че за да не върне Мария Габриел празна папка и да се разбере, че не са се разбрали, има състав, който утре трябва да бъде гласуван от "Продължаваме промяната - Демократична България". И ако те гласуват против, те ще са виновни, че отиваме на избори", коментира Бъчварова. Ако "Продължаваме промяната - Демократична България" обаче подкрепят проектокабинета, ГЕРБ ще носят цялата отговорност занапред, прогнозира тя.

Бъчварова разкритикува политиците, че "развяват плашилото на избори пред хората, които ще гласуват". Добави, че ако политическите елити не могат да постигнат съгласие за властта, трябва да я върнат на гражданите като проведат избори. "Да, ще има забавяне на някои процеси, не изглежда добре пред партньорите, но това е лекарството", каза бившият политик.

Според нея текстът на проектоспоразумението е "рядко добър политически документ, който отговаря на всички въпроси, натрупани през 9те месеца управление, а дава и перспектива. Има точно разписана последователност и механизми за взимане на решенията".

#Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници