Първи реакции: Какви са заявките на партиите в първите часове след връщането на мандата

Първи реакции: Какви са заявките на партиите в първите часове след връщането на мандата
A A+ A++ A

Двете преговарящи помежду си партии са в безизходица. Тя е породена от няколко фактора. Първият е желанието на ГЕРБ да пресира, да отговори на хода с оставката на Денков. Вторият фактор е, че ако всички теми, по които е било нужно съгласието и участието на ДПС, договарянето е ставало директно между ПП-ДБ и Делян Пеевски. От ПП-ДБ са решили Борисов да бъде техния буфер, бариера пред ДПС. Недопустимо е това, че от самото начало на преговорите двете страни държаха Мария Габриел като заложник. ПП бяха казали, че ако тя не се съобразява с тях, те ще провалят нейната европейска кариера. Това се опитаха да направят вчера. Най-почтеният човек, седнал на преговорната маса - върху него се изля цялата злоба и некоректно поведение на Асен Василев и Кирил Петков. Ясно е, че ситуацията с несъгласувания кабинет излиза от всякакви критерии за политическа коректност. Това не го приемам, но реакцията беше отвратителна. Това коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът Румяна Коларова.

Според политолога Милен Любенов Габриел сама се е превърнала в жертва, с това, което направи вчера. „Не съм видял некоректно отношение от страна на Денков или представителите на ПП-ДБ, преди вчера", заяви Любенов.

По думите на политическия анализатор Георги Харизанов следват преговори, взаимни отстъпки или нови избори. Той добави, че всички министри, за които беше предложено да останат министри, са знаели, че имената им са разисквани в хода на преговорите. „Да се правят на изненадани е част от политическото лицемерие”, каза Харизанов.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници