1,6 млн. лв. дългове натрупала общинската фирма „Егида"

1,6 млн. лв. дългове натрупала общинската фирма „Егида"
Над 1,6 млн. лв. са загубите на общинската охранителна фирма „Егида", стана ясно на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1,6 млн. лв. са загубите на общинската охранителна фирма „Егида", стана ясно на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Съдбата на дружеството обаче не стана ясна, защото „Егида" отново скара общинските съветници от ГЕРБ и БСП, предаде БНР.

„Фирма „Егида" е един пример как ГЕРБ управлява общинските дружества," посочи Жельо Бойчев от БСП.

По думите му, фирмата, която държи рекламата в София, е натрупала за 3 години над 1,600 млн. лв. загуби.

Председателят на общинския съвет Елен Герджиков бе категоричен, че „Егида" няма билбордове и че не познава собственика на фирмата.

„Фирмата вече е на дъното. Няма никакви възможности да предприемем каквито и да са мерки за нейното оздравяване или за някаква перспектива. На същите правилни хора, на които вие дадохте права, на същия собственик му дадохте всичко," коментира още Жельо Бойчев.

Кметът Йорданка Фандъкова отговори, че лично е провеждала проверки в „Егида".

„След промяната в закона, която беше направена преди няколко години, очевидно е, че това общинско дружество едва ли може да се конкурира добре. Това дружество трябва да функционира в пазарна среда, такива са законите," изтъкна тя.

Столичният кмет обаче призна, че „Егида" не успява да се справи.

„Изпратих 2010 г. проверка с множество установени нарушения в прокуратурата. Разследването се води. Правилният път е да се анализират много внимателно всички възможности," допълни Йорданка Фандъкова.

#Столичен общински съвет #Йорданка Фандъкова #кмет на София #Елен Герджиков #председател на СОС #София #Жельо Бойчев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници