Калин Стоянов: България ще бъде в Шенген по суша до края на годината

Калин Стоянов: България ще бъде в Шенген по суша до края на годината

Стоп кадър/Флагман

A A+ A++ A

Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници ще се случи до края на годината. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

Показахме и продължаваме да показахме на нелегалните мигранти, че не бива да тръгват по пътя към Европа през България, тъй като трудно ще преминат българо-турската граница, заяви Стоянов, цитиран от БТА.

Не бива да забравяме факта допреди няколко месеца, че България беше тотално блокирана за всякакви преговори за членство в Шенген, каза още той.

"Не съм разговарял с бъдещия служебен министър-председател. Предполагам, че това евентуално може да се случи през следващите дни", каза Калин Стоянов.

Ще водя разговори с много хора, отговори вчера кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет. Не знам обаче дали пък няма упрек, че и той е политическо лице, каза той и добави, че Калин Стоянов е експерт в областта, такива има и други.

Стоянов обясни, че ще се отзове на покана за преговори, ако получи такава. Ако той прецени, аз съм готов да остана на поста, каза още министърът в оставка.


#Калин Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници