Жители на Харманли отново на протест против центъра за мигранти

Жители на Харманли отново на протест против центъра за мигранти

БНТ

A A+ A++ A

Жители на Харманли организират протест против центъра за мигранти в града. Той е най-големият у нас с капацитет от близо 1700 души. Протестът е 24-и по ред.

„Нашите основни искания отново не са изпълнени от Държавната агенция за бежанците. Настояваме за намаляване на легловата база. Към момента центърът е с капацитет 1700 човека, искаме да бъде намален на 400, а пребиваващите да бъдат от семеен тип. Това, че в момента има около 380 души не гарантира, че при нова мигрантска вълна той няма да бъде запълнен. Има страшно много хора, които официално са регистрирани на външни адреси”, казаха от гражданския инициативен комитет, които са организатори на протеста.

Те настояват за пълна реставрация на оградата на бежанския център, видеонаблюдение, контрол на входа, който да се извършва с лицево разпознаване. „Оградата е по всякаква критика”, добавиха още те.

По думите им бежанците, настанени в центъра, нарушават обществения ред. „Не спазват вътрешния правилник, не спазват правилата за движение по улиците, заемат парковете за отдих в града, оставят много мръсотия след себе си, движат се на групички, а много от тях са въоръжени с ножове”, добавиха още протестиращите.

Те казват, че са свидетели на непрекъснати нарушения, които са фрапиращи, а младите хора в Харманли се притесняват, предаде НОВА.

#протест #Харманли #бежански лагер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници