Георги Марков: Защо Сорос няма да може да направи от Унгария втора България

Георги Марков: Защо Сорос няма да може да направи от Унгария втора България

ФБ/Георги Марков

A A+ A++ A

Приятели, в неделя сутрин видях пред красивия унгарски парламент два огромни бели товарни камиона. Страхотна сцена вдигаха и уникална озвучителна техника стовариха. Голяма пара е играла и си помислих, че има концерт на Луис Капалди. Оказа се, че следобед ще има митинг срещу Виктор Орбан.

Няма по-нормално от това в една демокрация да има митинги на опозицията срещу управляващите. Този, пореден от многото митинги на опозицията след 2010 г. срещу Орбан, показва, че демокрацията в Унгария е жива. В крайна сметка той е спечелил с 2/3, а не със 100%.

Не е нормално обаче Западните медии и тези на опозицията да приемат желаното за нормално и да лъжат за мащаба на мероприятието. Говори се от оратора на митинга за стотици хиляди, а те бяха едва 40 000 на обявения за национален митинг.

Затова публикувам снимка на пл. "Лайош Кошут”, за да се види, че площадът не е пълен. Знае се колко кв. м. е целият площад и колко души влизат в един квадрат.

Очевидно е, че няма как 40 000 да свалят от власт Орбан, който е точно по средата на мандата и бе избран от космическите за малка страна над 3 милиона унгарци.
Но, понеже в Унгария на 9 юни ще има избори 2 в 1 - Евроизбори и местни такива, вижте 11 причини Виктор отново да разгроми опозицията:

1. Орбан застана на СТРАНАТА НА МИРА в Украинската война.

"Война или мир?” - това попита той избирателите 2022 г. и те, с огромно мнозинство, се обявиха срещу прокси войната на Сорос и Байдън в Украйна.

Орбан е БОРЕЦ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ОТ 1988, А НЕ НАСЛЕДНИК НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Той знае, че Западът излъга Горбачов публично 1990 г. - че няма НАТО да се разширява на Изток. И той изтегли войските от ГДР, за да стане обединението на Германия. Ако му бяха казали, че НАТО ще влиза в Украйна, съветските войски щяха да са още в Източна Европа и обединение на германците нямаше да има.

В скоро време ще ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА ЗА КОЛОСАЛНИТЕ ЖЕРТВИ НА УКРАИНЦИТЕ И В ЕС ЕДИНСТВЕН ВИКТОР ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ УГРИЗЕНИЕ ЗА ТЯХ.

2. Виктор Орбан се опълчи единствен срещу ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА 2015, ИЗДИГАЙКИ ОГРАДА НА ГРАНИЦАТА.

Той предупреди, че мигрантските орди са Троянския кон на тероризма. И излезе прав! Колко християнска кръв се проля в Западна Европа! Във Франция от миграцията на ножа бяха обезглавени свещеници, учители, полицаи. В Германия бяха изнасилени и убити - малолетната Миа в гр. Кандел и Мария във Фрайбург, десетки бяха премазани на Коледа в Берлин, стотици германки бяха похитени от мигранти в Новогодишна нощ в Кьолн. ТОВА В УНГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ТЯ Е СИГУРНА ЗА ЖИВЕЕНЕ СТРАНА. ЗАТОВА ИЗРАЕЛ ИГРАЕ В УНГАРИЯ МАЧОВЕТЕ СИ ТАЗИ ГОДИНА.

3. В Унгария има ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО И ЗАБРАНА ЗА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯ В УЧИЛИЩАТА.
Затова отношенията на Ватикана и Унгария са отлични, а Папата се срещна с Орбан ТРИ ПЪТИ ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА.

4. Никой в историята на Унгария не е полагал толкова грижи за МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА. Къде са давани 30 000 евро за трето дете, при осигуряващи се родители до 40 години? Къде са освободени по света от данъци майките с 4 деца и младите до 25 години, и т.н.? Къде по света държавата е спасила от загуба на жилища стотици хиляди млади семейства, зарибени от банки в швейцарски франкове?

5. Последните 10 години на Орбан са най-добрите от последните 100 на Унгария. Това са думи на бивш премиер социалист на Унгария - Петер Медгеши.
Прав е човекът! 150 МИЛИАРДА ЕВРО Е РЕКОРДНИЯТ ИЗНОС НА УНГАРИЯ ЗА 2023 Г. НИКОГА В СТРАНАТА ЗАЕТОСТТА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ГОЛЯМА - 4,8 милиона са работещите унгарци.

В страната са дошлите при Орбан заводи на "Мерцедес” в Кечкемет и БМВ в Дебрецен. Разширени са заводите на "Ауди” в Дьор и "Сузуки” в Естергом. "Рейнметал” откри военни заводи в Залаегерсег и Варпалота… Какво да кажем за бъдещия китайски завод за електроавтомибили в Сегед - на 300 хектара BYD. За китайския завод за ел. батерии в Дебрецен за над 7 милиарда евро с 9000 нови работни места. За индийския завод за гуми край Гьонгьош. В Унгария са и "Самсунг”, "Сименс”, "Бош”, "Есента”…

6. Орбан е баща на 5 милиона унгарци зад границата, особено тези в съседните страни. Гледах как унгарците в Дунайска стреда, Словакия играха на построения от Орбан стадион - "НИЕ СМЕ ЕДНА КРЪВ”. Същото в Бачка Топола, Войводина в Сърбия, Сепши, Трансилвания, Румъния и Осиек, Хърватия.
За 14 години новите унгарски граждани, живеещи зад граница, надхвърлиха 1 милион.

7. Унгария е ГОТОВА ЗА ОЛИМПИАДА. СПОРТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА Е ЗАШЕМЕТЯВАЩА. В БУДАПЕЩА Е НАЙ-КРАСИВИЯТ СТАДИОН ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА, НА КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ "УНИКАЛНО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО”, ПО ДУМИТЕ НА СЕБАСТИАН КОУ. "ДУНА АРЕНА” Е С ДВЕ СВЕТОВНИ ПО ПЛУВАНЕ, ПРЕДСТОИ ТРЕТО ПРЕЗ 2027. Стадионът "Ференц Пушкаш” приюти по време на пандемията много европейски грандове, бе домакин на Европейско по футбол и финал за Лига Европа, чака до 2027 и Шампионска лига. Залата за Световното по хандбал за мъже MWM e уникат за 20 000 зрители, та и аз доживях да видя на живо канадски хокеисти. Гребната зала в Сегед е световноизвестна, построените нови стадиони и академии са над 40 на стойност 1 милиард евро. Няма лош стадион в Унгария.

8. Унгарската провинция е възродена и посиняла от плувни басейни и СПА центрове. Пълно е с млади хора, майки бутат деца в колички, за 10 минути са от магистрала до Будапеща.

Лекари и учители вече получиха сериозни възнаграждения, пенсионерите - доживотна трета пенсия.

9. Орбан още 2014-а видя краха на ЛИБЕРАЛНАТА НЕДЕМОКРАЦИЯ и обяви, че ще прави НЕЛИБЕРАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ И ТЯ, за 10 години се видя, че е успешна. ОРБАН СТАНА ТРЪМП, ПРЕДИ ТРЪМП ДА БЪДЕ ТРЪМП - НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ, НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ, ИСТОРИЧЕСКА ПАМЕТ. Затова държавата даде 15 милиона евро за филм за революцията на Петьофи, построи архитектурно бижу - Дом на унгарската музика. Ресурс се хвърли за пълно реновиране на Операта, която е в топ 10 на света; за невероятния музей на Изящните изкуства и т.н.

10. Орбан е единственият европейски лидер, на когото ДОНАЛД ТРЪМП ЗАЛОЖИ, ПРИЕ ГО В ДОМА СИ И ГО НАРЕЧЕ "СМЕЛ, УМЕН И БРИЛЯНТЕН”, ОРГАНИЗИРАЙКИ МУ СПЕЦИАЛЕН КОНЦЕРТ.

Орбан е единственият европейски лидер, който бе приет от президента на Китай Си с невероятни почести; единствен, на когото Путин прати честитка за Нова година; първият, посетен от Ердоган след избирането му за президент; единственият, поканен от Европа при встъпването в длъжност на аржентинския президент Милей.

На 10 юни Европа ще се събуди с ПОБЕДИ НА ОРБАНИСТИТЕ в: Полша, Франция, Италия, Австрия, Белгия, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия, Холандия.

В Германия вече "Алтернативата за Германия” е втора политическа сила и първа - в Източна Германия. Дори Португалия се събуди и Андре Вентура на партия "Чега” /Стига/ е в тройката, kakто и партия VОХ в Испания на Сантяго Абаскал.

След Евроизборите и победата на Тръмп, Орбан става най-търсеният политик и най-важният за Западните Балкани, като ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛ.

Опозицията на митинга пледира ЗА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ, но къде я вижда - при Шолц с НЕОДОБРЕНИЕ ОТ 73%, ИЛИ В ШВЕЦИЯ, КОЯТО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТЕФАН ЛЬОВЕН Е ПЪРВА ПО ПРЕСТЪПНОСТ В ЕВРОПА...

11. Орбан не може да бъде победен от момче, което е било мъж на жена си - министърка, и е бил на неговата маса, дори и след развода. И, като паднало от масата на Виктор, че майката на децата му не е министър и е станало част от менюто, вика: колко лош е станал Орбан, за да седне на Евромасата.


С такова политическо лице, на иначе симпатично момче, Виктор ще спечели с 2/3 изборите през 2026 г., за ужас на Александър Сорос.

Унгария няма да стане втора България - колония на Сорос и Американското посолство


#Георги Марков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници