След остър спор: Депутатите решиха - ще почиват па време на предизборната кампания

След остър спор: Депутатите решиха - ще почиват па време на предизборната кампания

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Остър тон в парламента заради почивката на депутатите по време на предизборната кампания. Опозицията и управляващите влязоха в спор трябва ли да спрат работа преди изборите. Все пак народните представители решиха месец преди вота работата на парламента да бъде преустановена. Така, последният работен ден на депутатите ще е вероятно преди Великден.

Предложението дойде от ГЕРБ-СДС и ДПС. Поправката в правилника на НС беше очаквана след промените в Конституцията, когато беше въведена непрекъснатата работа на парламента. От опозицията обаче подозират, че единствената цел депутатите да спрат работа е да бъде заглушен гласът на опозицията по време на кампанията.

Първи думата взеха от опозицията, които казаха "не" на ваканцията на парламента. „Търси се една колективна безотговорност в продължаващата коалиция на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС с оглед да търси надежда за договорка за правителство след изборите. Именно това е идеята за тази поправка, което е абсурдно да се прави два месеца преди кпарламентът да приключи своя живот”, каза Петър Петров от „Възраждане”. Според Борислав Гуцанов от БСП „срамната сглобка сменя Конституцията”.

Вносителите защитиха предложените поправки. „Бих внесъл предложение още от утре да излезем във ваканция, защото иначе ще се овъргаляме в кал”, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

Така се стигна до спор в пленарната зала, а част от опозицията нападна доскорошните партньори във властта. „Към г-н Чолаков. Помните ли какъв ви беше слоганът преди изборите? Работа, работа, работа. Днес с какво го заменихте? Бяс, бяс, бяс. Чухте ли какво каза вчера Борисов? На въпрос кой носи отговорност за служебния кабинет, той отговори парламентът. Ще ви се карат за позицията днес. Трябва да се покрие служебният кабинет на Бойко Борисов от контрол в парламента”, каза от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Вижте ги колко са хитри от ПП-ДБ. Седят и си кротуват, никой не излиза да поеме гнева на опозицията. Направиха белята и сега се крият като малки дечица зад вашия гръб. Сглобката продължава да съществува, г-н Чолаков”, каза Гроздан Караджов от ИТН.

От ПП-ДБ и ДПС запазиха мълчание.


#НС #предизборна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници