Аутсорсинг индустрията щяла да разкрие 3 пъти повече работни места до 2017 г.

Аутсорсинг индустрията щяла да разкрие 3 пъти повече работни места до 2017 г.
Индустрията генерира двуцифрен ръст в условията на криза и за България той е 12%, уточняват от Асоциацията. Снимка: it-audit-service.com
A A+ A++ A

Три пъти повече работни места ще бъдат разкрити в аутсорсинг индустрията в България до 2017 г. по данни на новоучредената Българска аутсорсинг асоциация.

В момента в сектора работят между 12 000 и 15 000 души, а прогнозата на международните анализатори е България да се върне в Топ 10 на най-атрактивните аутсорсинг дестинации в света, каквато е била през 2006–2007 г., предаде БГНЕС.

„В момента България е №1 дестинация за предоставяне на аутсорсинг услуги в Централна и Източна Европа и №17 в света“, заяви председателят на асоциацията Стефан Бумов.

Индустрията генерира двуцифрен ръст в условията на криза и за България той е 12%, уточняват от Асоциацията.

Само 12% от студентите, завършващи всяка година в страната, обаче могат да работят в аутсорсинг индустрията - за Полша този процент е 27, посочи още Стефан Бумов.

„За съжаление, този бизнес е съсредоточен главно в София и целта на Българската аутсорсинг асоциация е компаниите да се ориентират и в други градове на страната, където има средоточие на академичната общност“, каза председателят на новата организация.

Участник във форума бе и Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за чуждестранни инвестиции.

Той говори за новия закон за чуждите инвестиции и за най-важното мерило за резултатност в този сектор - качествените работни места.

#аутсорсинг #Стефан Бумов #Борислав Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино