Цветомир Паунов е новият областен координатор на ГЕРБ – София

Цветомир Паунов е новият областен координатор на ГЕРБ – София
Според управляващата партия са Паунов (вдясно) е в ГЕРБ от основаването на партията, познава структурите и е участвал в подготовката и организацията за явяване на ГЕРБ на всички избори досега. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов е новият областен координатор за София, съобщиха от пресцентъра на партията.

Досегашният областен координатор Андрей Иванов подаде оставка по-рано във вторник, която бе приета от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. За неговото място беше спрягано името на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Мотивите на изпълнителната комисия на управляващата партия са, че Паунов е в ГЕРБ от основаването на партията, познава структурите и е участвал в подготовката и организацията за явяване на ГЕРБ на всички избори досега.

Паунов е в отлична комуникация и работи много добре с кмета на София Йорданка Фандъкова, се казва още в съобщението.

В писмото си Андрей Иванов посочи, че се ръководи от „разбирането за голямата отговорност, която всеки член на партия ГЕРБ трябва да носи, още повече когато заема ръководен пост".

Той допълни, че през последните две години  името му е употребявано в публичното пространство в негативен контекст и обвинява за това „нездрави политически интереси от страна на лица и партии", засегнати от дейността му като председател на СОС.

Андрей Иванов подаде оставка от поста на председател на Общинския съвет през януари.

През април БСП подаде сигнал срещу него за злоупотреба заради отпуснат кредит на сина му Бранимир Мирчев в размер на 5,93 млн. лв. чрез фирмата „96 Агрогруп" ЕООД.

Според БСП фирмата е подала искане пред Общинска банка, когато собствеността е на „БМА-2009" ЕООД, чийто едноличен собственик е Бранимир Мирчев.

На 30 септември 2011 г. „96 Агрогруп" ЕООД е получила 5,93 млн. лв. при лихва 9,5% със срок за изплащане четири години.

Като обезпечение са приети пасища и ниви с обща площ 12 дка в община Нова Загора. Като обезпечение са били приети и бъдещите машини и оборудване на предприятие за преработка, замразяване и съхранение на зеленчуци и плодове.

Андрей Иванов заявил пред Комисията за конфликт на интереси, че не вижда връзка между твърденията в сигнала, около решението на Общинския съвет за Общинска банка и кредита, теглен от сина му.

Обяснението му за забавеното общо събрание на Общинска банка е, че той е подписал на 29 юли 2009 г., но писмото е изпратено на 2 август 2009 г., тъй като това е било работа на администрацията на Столичната община и от нея се е готвила документацията.

За изтегления от сина му кредит Андрей Иванов заявява, че знае за това и че се е налагало да бъде взет от Общинска банка, защото лицата, от които синът му е закупил дяловете от фирмата, вече са били започнали процедурата още през месец април.

Според показанията на Андрей Иванов, след като се е запознал с условията по кредита чрез специалисти, заемът е обезпечен на 120% при неизгодни за кредитополучателя условия.

Още през 2010 г. името на Андрей Иванов беше забъркано в имотен скандал, когато от РЗС го обвиниха, че е придобил 52 имота на стойност 10 млн. лв.

Проверката на НАП обаче не показа разминавания.

Сред другите обвинения към Андрей Иванов бе, че е отговорен за забавянето на връщането на Общинска банка на Общината.

Според Андрей Иванов обвиненията срещу него са плод на „политически спекулации", а компетентните институции са опровергали всяко едно от твърденията на авторите на негативната кампания.

„Чувствам се отговорен пред членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ-София и не бих искал повече да допускам тенденциозни, политически спекулации около името ми да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи," пише Андрей Иванов в писмото, с което аргументира оставката си.

#Цветомир Паунов #Андрей Иванов #СОС #Столичен общински съвет #ГЕРБ #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници