Борисов суспендира Конституцията, твърди Георги Пирински

Борисов суспендира Конституцията, твърди Георги Пирински
Неявяването на министър-председателя Бойко Борисов в Народното събрание, за да отговаря на депутатските въпроси, е суспендиране на Конституцията, обяви Георги Пирински. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов суспендира Конституцията с неявяването си в Народното събрание, заяви зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Георги Пирински.

Той цитира чл. 90 от основния закон на Република България, според който „Народните представители имат право на въпроси и на питания до Министерския съвет или до отделни министри, които са длъжни да отговарят“.

„Неявяването на министър-председателя Бойко Борисов в Народното събрание, за да отговаря на депутатските въпроси, е суспендиране на Конституцията“, обяви Георги Пирински, цитиран от БГНЕС.

Причина за острата му реакция беше информацията, че премиерът не може да участва в заседанието поради отпуска.

„Според нашата Конституция България е правова държава. Конституцията е основен закон и други не могат да му противоречат. Но за пореден път г-н Борисов демонстрира, че за него текстовете и законите нямат никакво значение“, заяви червеният депутат.

„Бойко Борисов съзнателно и последователно налага един съвсем друг модел на устройство на държавата: в действителност държавата – това съм аз“, категоричен е Георги Пирински.

Според него последиците от подобно поведение са следните: „Всякакви претенции, че ГЕРБ гради нещо, абсолютно увисват във въздуха“.

#Конституция #Георги Пирински #депутат от БСП #Бойко Борисов #премиер на България #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници