Съдбата на „Икономедиа” се решава до седмица

Съдбата на „Икономедиа” се решава до седмица
В петък стана ясно, че българският клон на гръцката „Алфа Банк” иска да поеме контрола над медийната група. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Другата седмица ще стане ясно дали издателят на „Дневник”, „Капитал” и „Капитал Дейли” – „Икономедиа", ще има нов управител и ще мине под контрола на „Алфа Банк”, съобщиха от Агенцията по вписванията.

От там обясниха за Дарик, че искането на банката ще бъде разгледано на 4 декември, а веднага след това длъжностно лице ще даде становище и по заявлението на „Икономедиа".

В петък стана ясно, че българският клон на гръцката „Алфа Банк” иска да поеме контрола над медийната група.

На 25 септември банката е подала уведомление за неизпълнение и обява за предсрочна изискуемост по кредит на „Икономедиа".

Повод за иска е особен залог на всички активи на търговското дружество срещу заем в размер на 8 669 524.86 евро, договорът за който е сключен на 29 юни 2011 г., в резултат на преструктуриране на предишен заем, взет на 21 декември 2007 г. на стойност 4 950 000 евро.

На 29 ноември „Икономедиа" подава заявление до Агенцията по вписванията, според което заявеното от банката вписване на пристъпване към изпълнение на особен залог, е недопустимо и незаконосъобразно.

След като в петък от „Алфа Банк” разпространиха информация, че финансовата институция ще придобие „Икономедиа”, от медийната група отговориха в отворено писмо, че са изплатили в пълен размер всички дължими суми на банката, според договорения погасителен план.

#Икономедиа #Дневник #Капитал #Алфа банк #Агенцията по вписванията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници