Клинтън критикува остро израелската заселническа политика

Клинтън критикува остро израелската заселническа политика
Държавният секретар подчерта, че решението на Израел вреди на каузата на мира с палестинците. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън осъди израелските планове за изграждане на жилища за еврейски заселници в Източен Йерусалим и на Западния бряг на река Йордан.

В петък Изрел обяви намерението си да построи 3000 жилища в източната част на Йерусалим и на Западния бряг като наказателна мярка за издигането на статута на Палестина в държава-наблюдател в ООН.

Клинтън, която напуска поста през януари, присъства на пресконференция във Вашингтон заедно с израелския министър на външните работи Авигдор Либерман и с министъра на отбраната Ехуд Барак, информират АФП и БГНЕС.

Държавният секретар подчерта, че решението на Израел вреди на каузата на мира с палестинците, добавяйки, че американското правителство е казало ясно на Израел, че разширяването на заселническите колонии отлага постигането на мир чрез преговори между Израел и палестинците.

„Ние всички трябва да работим, за да проправим пътя на преговорите, които да доведат до решение, включващо две държави. Това е нашата цел", подчерта Хилари Клинтън.

#държавен секретар на САЩ #Хилари Клинтън #Израел #жилища #Източен Йерусалим #река Йордан #заселване #Палестина #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници