Магистрален тунел се срути в Япония, взе жертви

Магистрален тунел се срути в Япония, взе жертви
Тунелът „Сасаго", част от основната магистрала в Япония Чуо, се срути, затрупвайки около 25 автомобила във вътрешността си. Неизвестен брой хора са загинали под руините, причините за инцидента все още се изясняват. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Магистрален тунел в Япония се срути и взе неизвестен брой жертви, затрупвайки около 25 автомобила във вътрешността си.

Все още няма и обяснение за причините за пропадането на тунела „Сасаго", който се намира на около 80 км западно от столицата Токио, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

След пропадането на тунела в него е избухнал и пожар. Полицията съобщи, че е успяла да види обгорени тела на няколко души. Седем души се водят за изчезнали.

Все още обаче властите не могат да дадат точни данни за загиналите и ранените. Спасителните акции бяха прекратени заради риск от ново пропадане. На входа на тунела има полицейски коли, пожарникарски коли и линейки.

Засега няма обяснение за причините за пропадането на тунела Сасаго.

Според последните данни между пет и седем души се намират в разрушилия се 100-метров участък.

Пожарникарите са видели две затиснати от бетонни блокове коли, а трета се е подпалила. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър.

Официалните власти обявиха, че жена е била откарана в болница, след като успяла да се измъкне. Тя съобщила, че пътувала с още петима други души в микробус, но добавила, че няма представа какво се е случило с тях и колко други превозни средства са блокирани вътре.

Според разказа на друг оцелял бетонна част от горната част на съоръжението паднала внезапно, докато минавал през него, смазвайки автомобил. Той добавил, че вървял около час, докато успее да излезе.

Тунелът „Сасаго" е дълъг 4,7 км и е част от основната магистрала Чуо, която свързва Токио със западната и централната част на страната. Той е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фуджи.

#Япония #Токио #тунел „Сасаго" #магистрала Чуо #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници