„РЗС и Марешки" иска да консолидира десните

„РЗС и Марешки" иска да консолидира десните
Коалицията между Веселин Марешки и Яне Янев стана факт в началото на ноември 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Коалицията на Яне Янев и Веселин Марешки - „РЗС и Марешки", има амбицията да бъде алтернатива на разпадащата се синя идея в дясното политическо пространство.

„23 години след промените синята идея е в колапс. Дясното се нуждае от нова политическа концепция, която да бъде контрапункт на досегашните корупционни практики, престъпна приватизация и битка за задоволяване на егото на една шепа партийни вождове," се казва в обръщение на „РЗС и Марешки".

От коалиционната партия посочват „безусловната необходимост от процес на консолидация" на фона на „разпадащите се досегашни десни и националистически партии" в името на „излъганите дясно мислещите българи, чиито идеи са били продадени".

„Преди десницата беше символ на успеха. Днешните й „лидери" я доведоха дотам, че от 1 милион стана 1%," пише още в обръщението.

Според „РЗС и Марешки" партиите, носители на дясната идея в моналото, „необратимо са изчерпали идейния си и кадрови потенциал".

„Вождиските амбиции на техните отломки поставят в безизходица десния избирател и заплашват той да бъде подлъган от фалшивия псевдодесен проект на Меглена Кунева-Пръмова, което е и целта на силите, стоящи зад нея. Тези сили са бившите ортодоксални комунисти и техните наследници, бивши висши служители на Държавна сигурност и производните им групировки," заявяват от партията на Яне Янев и Веселин Марешки.

„Затова коалиция „РЗС и Марешки" се обръща към десния избирател. Подаваме ви ръка и ви уверяваме, че при нас ще се чувствате пълноценно," пише в изявлението.

От партията призовават към обединение срещу „евентуален мандат на новата Тройна коалиция: БСП, ДПС и Кунева".

„Призоваваме досегашните десни лидери, бивши министри и номенклатурни кадри, участващи в управлението на страната, да се оттеглят от политическия живот. Само така синята идея има бъдеще, а дясно мислещите българи ще загърбят личностните дрязги и ще се обединят около кауза, която да отстояват и защитават," искат Яне Янев и Веселин Марешки.

„Имаме моралното право да бъдем в сърцето на този процес като дясно-консервативна партия, която не е участвала в управлението на държавата. Само и единствено ние имаме ясна цел: Нова Конституция за Нова България. Призоваваме ви заедно да я реализираме," пише още в съобщението.

Коалицията между Веселин Марешки и Яне Янев стана факт в началото на ноември 2012 година.

#Яне Янев #Веселин Марешки #БСП #ДПС #Меглена Кунева #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници