България привлича чужди инвестиции на кръгла маса в Париж

България привлича чужди инвестиции на кръгла маса в Париж
Според водещите компании България винаги е била изпълнена с предизвикателства, а българската икономика е една истинска европейска икономика. Снимка: БАИ
A A+ A++ A

На 29 ноември в Париж се проведе първото от серията международни събития, свързани със инвестиционните възможности на България, които целят привличането на чуждестранни инвестиции в страната, съобщиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Събитията се организират от БАИ, съвместно с „Файненшъл таймс" и медийна агенция „Медиа Планинг Груп", както с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика" 2007 – 2013.

Водещи представители от българските институции и бизнеса заедно с утвърдени чужди компании с бизнес в България взеха участие в кръглата маса.

По време на дискусията бяха обсъдени някои ключови сектори за България като информационните и комуникационни технологии, транспорта, машиностроенето, самият аутсорсинг на бизнеса в страната, както и земеделието.

Посланикът на България във Франция Марин Райков, изпълнителният директор на БАИ Борислав Стефанов и председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев бяха представителите на българското правителство. Те представиха инвестиционните предимства на България, сред които стратегическо географско положение на страната, стабилната политическа и икономическа обстановка, както и конкурентни предимства на данъчната политика.

Сред представителите на компании, развиващи бизнес в България, бяха изпълнителните директори на „Виваком" и „Данон", както и председателят на Френската търговска камара Стефан Дьолайе.

„Истината е, че движеща сила за бизнеса в България са хората, които правят така, че нещата да се случват. Моите надежди са, че България ще се превърне в хъб за френски инвестиции и са налице всички предпоставки за това", каза Дьолайе.

Според водещите компании България винаги е била изпълнена с предизвикателства, а българската икономика е една истинска европейска икономика.

Някои от компаниите изтъкнаха добрата квалификацията на служителите в страната, които получават европейско образование и работят по международни стандарти, което допринася за конкурентните предимства на бизнеса в България.

#България #инвестиции #посланик на България във Франция #Марин Райков #бизнес #кръгла маса #Българска агенция за инвестиции #БАИ #Файненшъл Таймс"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници